Pasteijoita tein tänään, kun oli tuota ylimääräistä jauhelihaa. Ja hyviähän niistä tuli. Voitaikinaan on pasteijat tehty ja täytteenä siis jauhelihaa, ja riisiä.

Kaaviloitu voitaikina:

300g voita tai margariinia

300g vehnäjauhoja

2dl kylmää vettä

Kolmannes rasvasta ja vehnäjauhot nypitään hiekkamaiseksi seokseksi ja kylmä vesi sekoitetaan siihen nopeasti. Taikinan annetaan levätä viileässä vähän aikaa. Loput rasvasta kaaviloidaan taikinaan.

 

Täyte:

250g jauhelihaa 

2dl keitettyä riisiä

2 kovaksi keitettyä kananmunaa pilkottuna

1/2 dl lihalientä

suolaa

Jauheliha ruskistetaan, muut ainekset lisätään ja seos jäähdytetään.

Pasteijat valmistetaan puolikuun muotoisen joulutortun tavoin tai niistä muotoillaan erilaisia nyyttejä tai kääröjä.

Pasteijat voidellaan kananmunalla ja paistetaan 225 asteessa noin 10 minuuttia.